Maja & Simon

Bale, Hrvaška

Maja in Simon sta si za lokacijo svoje popolne poroke izbrala Vilo Lav v Balah, ki so v bljižini Rovinja. Da je lokacija res nekaj posebnega priča dejstvo, da se je v tej vili leta 2015 poročila tudi Severina. Na Hrvaškem sicer velja navada, da se poroka odvija zgolj v cerkvi, zato sta civilni del Maja in Simon že teden dni prej opravila v Reki.

Bale so idilična istrska vasica, zgrajene iz istrskega kamna. Ozke tlakovane uličice so bile kot nalašč na predporočno fotografiranje Maje in Simona. Ker pa je Rovinj Majino najljubše mesto, smo se na koncu sprehodili tudi po njem.

Žal pa ni bilo vse tako rožnato. Tako kot pri Severini, je bila tudi pri Maji in Simonu vremenska napoved kataklizmična. Vse spletne strani so kazale na močno deževje in vsakomur je bilo lahko jasno, da ta poroka ne bo mogla biti na prostem. Saj veste kaj vsak ženin pravi: “Vse sem zrihtal, vendar na vreme pač ne morem vplivati.” No, Simon je šel korak dlje in naredil več kot katerikoli drug ženin na svetu. Poklical je lokalnega meteorologa, ta pa mu je sicer zatrdil, da bodo močne padavine po celotni Istri, vendar pa bodo Bale ostale suhe!

Tako se je Simon odločil, da poročno slavje izvede na prostem. Naročil je dodaten šotor za band in skoval plan B, v primeru da se je meteorolog motil. Pa vendar se ni. Vreme je bilo sončno in poroka je bila popolna!