Nika & Matic

Vila Fabiani, Slovenija

Ko sta Nika in Matic na sestanku pripovedovala kakšen bo njun poročni dan, sva vedela, da bo to poroka in pol. Lokacija, program, okrasitev, predvsem pa njuna strast, je v nama prižigala željo po presežku poročne fotografije 🙂

Villa Fabiani leži v vasi Kobdilj, v njej pa je bil rojen Maks Fabiani – arhitekt, ki je zasnoval Ferrarijev vrt v sosednjem Štanjelu. Posestvo Ville Fabiani je kot ustvarjeno za poroke. Prostor za poročni obred je ob ribniku, do katerega vodi dolga promenada mimo vinogradov, pred vilo pa je ogromna, najstarejša bela murva v Sloveniji, ki meče senco na svate v vročih poletnih dneh.

Sobe v vili so prestižne, pa vseeno s kraškim pridihom. Fotografiranje priprav v njih je prava poezija. Mojstrsko delo je opravil mednarodno priznani makeup artist Emperatrizz, ki je naličil Niko in ji skupaj z družicami pomagal obleči prekrasno poročno obleko, ki jo je kupila v Milanu.

Na tej poroki enostavno ni moglo iti nič narobe. Celo vreme je bilo sončno, čeprav je bila napoved deževna. Za gurmansko poslastico so poskrbeli kuharji z gostinstva Jezeršek za zabavo do jutranjih ur pa Samuel Lucas z bandom. Tudi za otroke je bilo poskrbljeno, saj so imeli organizirano celodnevno animacijo in varstvo s strani Otroškega sveta zabave, tako da so lahko tudi svatje z otroki brezskrbno uživali skozi celoten dan.