Andreja & Anže

Piran, Slovenija

Poroke ob morju so vedno nekaj posebnega. Vonj po poletju in modrina horizonta v ljudeh prebudita posebna čustva. Andreja in Anže vikende preživita na Primorskem, stran od Ljubljanskega vrveža, zato ni čudno da sta si za svojo poroko izbrala ta idilični košček Slovenije.

Priprave so potekale v hotelu Belvedere, ki stoji na klifu, od koder se razprostira prelep pogled na Izolo in celoten Tržaški zaliv. Restavracija Kamin je bila okrašena turkizno-zlato in ti dve barvi sta nas spremljali skozi celoten dan. Tu je potekal sprejem svatov, prav tako pa tudi poročno slavje.

Cerkveni in civilni obred sta se odvila v Piranu. Zdelo se je, kot da je bilo naše najlepše obmorsko mesto zgrajeno za to poroko. Ko se je Andreja v mogočni cerkvi sv. Jurija sprehodila proti oltarju, so se svatom orosile oči. Nič kaj manj filmsko pa ni izgledal niti Anžetov in Andrejin sprehod do matičarke na strehi hotela Piran.

Ko sta izdahnila svoj DA, sta se z oldtimerjom odpeljala skozi Portorož. Pred restavracijo ju je pričakal “špalir” in zabava se je lahko začela. Odlična hrana, dobra glasba in vesela druščina so zaznamovali to “svatbo”. Na terasi niso manjkali izbrani viskiji in cigare, gin tonic pa je tekel v potokih 🙂